En guide om racing og motorsport

Racerbiler

I denne teksten skal vi nevne noen racerbiler som fortjener sin tid i spotlighten. Men med sine mange rekorder, revolusjonerende motorer og mange førsteplasser har de allerede fått nok av dette. Racerbilene som står på toppen av tronen er designet og produsert av en mengde ulike produsenter, og vi har her nøye plukket ut én bil fra noen av våre favorittprodusenter. Noen er gamle klassikere, mens andre er mer moderne biler. Det de har til felles er at de har håndverk i høyeste klasse.

Porsche RS Spyder

Porsche RS Spyder er en av de nyeste modellene på den lille listen vår. Denne bilen debuterte på banen i 2005, hvor den glatt vant sin klasse under American Le Mans Series (ALMS). Bilen er designet in-house av ingeniører fra Porsche, ned til hver minste skrue. Bilen ble i 2008 oppgradert for endra bedre ytelse. Dette gjenspeiles i den kraftige motoren, som ved beste ytelse kan produsere hele 503 hestekrefter (375 kW), kontra 478 hestekrefter (356 kW) i den tidligere 2005-motoren.

Maserati 250F

Når det kommer til design er Maserati 250F en av de mest ikoniske modellene vi har. Bilen, laget av aluminium, har tydelig inspirert mange tegneserier med sin lange form og spesielle front. Totalt ble det produsert 26 kopier, som aktivt ble brukt i bilracing fra januar 1954 til november 1960. Den største triumfen til Maserati med denne bilen var når de i 1956 sammen med den britiske sjåføren Stirling Moss vant både Italian Grand Prix, og den prestisjetunge Monaco Grand Prix.

Audi Sport Quattro SWB

Vi skal nå litt bort fra de typiske bilene vi ser på banene, og se på Audi Sport Quattro SWB, som er en typisk bil brukt i rally. Denne modellen var historisk da Audi ble den første produsenten til å ta i bruk firehjulstrekk i konkurranseløp, etter endrede regler. Produksjonen av bilen ble holdt i gang fra 1980 til 1991, men Audi Sport Quattro SWB ville fremover inspirere mange nye modeller fra Audi med sitt quattro-konsept. Senest i 2013 så vi det nye quattro-konseptet fra Audi.

Peugeot 208 T16

Peugeot 208 T16 er en av de nyere bilene på listen vår, og har siden 2014 blitt holdt i produksjon. Men med de gode resultatene denne bilen har fått er vi ikke overrasket over dette. Det er sjåførene Craig Breen og Scott Martin som har stått for suksessen den franske bilen har oppnådd, blant annet fra Rallye Açores i Portugal i 2015. Det unike med denne bilen er at den er basert på en helt ordinær bil, Peugeot 208, men har alle kvalitetene vi ser etter i en racerbil.

Ferrari 250 GTO

Vi avslutter listen over våre favoritt-racerbiler med en klassiker fra ingen andre enn Ferrari. En av favoritthistoriene våre fra denne bilen er hvordan Ferrari lurte Fédération Internationale de l’Automobile (FIA). Organisasjonen krevde at 100 eksemplarer måtte ha blitt produsert for å kvalifisere til løp. Ferrari hadde kun 36 eksemplarer av Ferrari 250 GTO, men kjørte bilene strategisk mellom lageret for å gi en illusjon av at de hadde 100 modeller. Med denne strategien fikk Ferrari bruke bilen til å triumfere i mange løp i årene som kom.