En guide om racing og motorsport

Roadracing i Norge

Roadracing er en publikumsfavoritt med en årlig MotoGP (Grand Prix) som topper kaka. I USA kan sporten dateres tilbake til 1907, da grenen het Tourist Trophy, men også i Norge har Roadracing ansiennitet. Hvert år siden år 2000 har det blitt arrangert MotoGP, samt norgesmesterskap og norgescup. Løpene foregår ved tre offisielle baner. Den nordligste banen er Arctic Circle Raceway, som ligger i Nordland. Lengre syd har vi Rudskogen i Østfold og Vålerbanen i Hedmark. Felles for banene er at de har krappe svinger, og med høye hastigheter blir det ofte tett duell mellom deltakerne.

  • Årlig MotoGP, norgesmesterskap og norgescup
  • Rudskogen, Vålerbanen og Arctic Circle er populære arenaer for konkurranser

Klasser og utøvere

I norsk roadracing finnes flere gode utøvere, men den som først utmerket seg var Oddgeir Havnen. Han var Norges beste fører i flere år, og tok hele åtte NM-titler. Etter han har både Helge Spjeldnes, Carl Berthelsen og Kai Børre Andersen tatt over som norgesmestere, samtidig som de har gjort det bra internasjonalt. På banen i Våler har Carl Berthelsen fortsatt banerekorden på 57,66, som han satte 24. august 2008 etter at han satt banerekord også på Arctic Circle den 10. august med 1,27,7. Joar Ims satte banerekorden på Rudskogen 8. juni 2008 med 57,2.

NM er delt inn i flere klasser: 125ccm, 250ccm, 600ccm og 1000ccm. I tillegg finnes egne debutantklasser, deriblant Stocksport 600 der det brukes motorsykler med modifisert karosseri og lett trimmede motorer. Superbike er en annen debutantklasse, der det brukes 1000ccm-motorsykler. Her er det også lov å endre på chassis-komponenter og trimme motoren til en viss grad, i tillegg til at det brukes datalogg og elektronisk utstyr som traction control m.m. Carl Berthelsen var den siste nordmannen til å bli kåret som nordisk mester i Superbike i 2007.

Aldersgrenser

I all motorsport finnes grupperinger etter alder, og det er alltid en nedre aldersgrense. Dette gjelder også for roadracing, med en nedre grense på 12 år. Aldersgrensen gjelder for trening, arrangementer og konkurranser, og er underlagt forskrifter for barneidrett i motorsport. Det finnes også spesielt treningsreglement for denne grenen. Fra fylte 12 år kan utøver benytte motorsykkel med opptil 250ccc. Fra fylte 13 øker størrelsen til 500ccc. Fra og med fylte 15 år, kan utøver kjøre inntil 600ccc, og etter fylte 17 år kan det benyttes motorsykkel over 600ccc.

Mini roadracing

Minimoto endret i 2016 navn til Mini Roadracing. Dette er en gren der det brukes mini-motorsykler som er rundt 45 cm høye, rundt en meter lange og veier mellom 18 og 25 kilo. Motoren er på 40ccm, og gir alt fra 4,2 hk til 17 hk. De er for øvrig utstyrt med skivebremser for ekstra sikkerhet. Mini Roadracing kan utføres av barn helt ned til 5 år. Til formålet benyttes gokart-baner eller andre godkjente, asfalterte områder. Banen må optimalt sett ha en lengde på minst 350 meter og en bredde på 4 meter.

Classic roadracing

Det finnes flere typer roadracing, og alle har de et godt rotfeste innen norsk motorsport. Classic roadracing er en av dem. Løp foregår på lukket asfaltbane. Her benyttes eldre motorsykler. Løpene deles inn i forskjellige klasser, totalt åtte, etter motorsykkelens alder og motorytelse. Motorsyklene skal her ha tidsriktig utseende, men krav til sikkerhetsutstyr følger dagens moderne regler.